сряда, 18 септември 2013 г.

Голямото приключение на малкото таласъмче





  За пръв път ми се случва да пиша за детска книга, затова мисля е редно да разчупя малко модела, който иначе следвам.

  "Голямото приключение на малкото таласъмче" е приказка-игра, във всеки смисъл, който можете да извлечете от думата "игра". Първата по рода си такава за най-малките. Признавам, че бях много приятно изненадана и нямам търпение да я чета на още неродените си деца.  

  Малкото таласъмче Таласъмчо е принудено да предприеме едно необикновено приключение. Какво ще бъде то, решава само вашето дете. В края на всяка глава пред таласъмчето стоят избори. Дали да приеме вълшебен дар или да продължи да търси своето вълшебно цвете. Дали да стане цар на таласъмчетата или да си остане обикновен. Дали да даде на тролчето своята единствена ръждива стотинка или да си я запази. Както виждате, това са все възпитателни избори. Но каквото и да избере детето ви, приключението прави своя завой и продължава към нови предизвикателства. 

  По този начин вие имате 100 различни развития на сценария в една единствена книжка, с над 20 различни края! По пътя си вашето дете може да се учи на цветовете, да научи какво е ляво и дясно, да опознае някои животни и да разбере, че най-вкусното ядене става само с любов. И че всяко едно цвете е най-красивото. 


 

  Освен това предметите, които се споменават по време на приключението, са съвсем обикновени, има ги във всеки дом, но с малко въображение могат да станат много специални. Сигурно не сте се досещали например, че не само в бутилките има духове, с повече късмет могат да се срещнат и в буркан с компот!
  Препоръчвам я на всички родители. И ви обещавам, че ще се посмеете. Трябва да знаете обаче, че не може да се намери в книжарниците. Може да се поръча само от сайта
http://prikazka-igra.com 

С една книга си решавате проблема с четенето преди заспиване за месеци напред. Всяка нощ различен маршрут, всяка нощ различен избор, всяка нощ различно приключение. И за вас, и за детето ви. Единственото, което ме безпокои, е че е толкова интересна, че има опасност детето да не иска да заспива.

 


Авторът Никола Райков е завършил информационни технологии в Чикаго. И разправят, че това били скучни хора. Нищо подобно! Поздравявам го и за усета към детското, и за остроумието, и за любовта, и за огромното въображение.

Не бива да се подценява и луксозното издание - твърди корици, гланцирана хартия, тази книга ще оцелее и за вашите внуци. Освен това илюстрациите са просто чудесни, както сами виждате. Големи, много цветни и приятни за гледане, за разлика от все по-модерните драсканици с остри ръбове, от които ме побиват тръпки.

1 коментар:

  1. Радвам се да Ви съобщя, че книгата изчерпа първия си тираж за рекорден срок от 6 месеца!

    В момента книгата е пусната за свободно сваляне и в Замуна, а Читанка подготвят eBook и FictionBook варианти.

    Книгата се сдоби и със собствен видео клип, който много си харесваме:
    http://www.youtube.com/watch?v=KZtp90blw10

    И със специален коледен пакет:
    Повече инфо на: http://prikazka-igra.com/koleda.html

    ОтговорИзтриване